От изброените продукти се омесва меко, но не лепкаво тесто.
От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се правят фунийки.
Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина.
Около всяка фунийка се навива лентичката тесто, като предварително е намазана с мазнина.
Пекат се в нагорешена фурна на 180 С до порозовяване.
След изпичане още докато са топли се маха фунийката (по-лесно е).
В тенджера се изсипва 800 г. мляко и захарта. Ври докато се разтопи захарта.
Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко, като постоянно се бърка и преди това сте намалили котлона.
Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона.
Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване.
Фунийките се пълнят с готовия крем.
Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици.
Ако престоят една нощ фунийките омекват.
Нужни продукти
За тестото:
2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
около 700 гр. брашно
шоколадови пръчици за декорация
За крема:
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
3 бр. яйца
3 с.л. брашно
1 ванилия
75 гр. масло
Нужно Време
подготовка
120
минути
готвене
60
минути
общо
180
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти