Разфасоваме пилето на: крилца (без краищата), бутчетата (на бедро и кълчица), отделяме гърба и го използваме за бульон, гърдите разделяме на четири порции. Така се получават 10 парчета пилешко. Поставяме мръвчиците в купа и поръсваме с черен пипер, сол, червен пипер, сухи зелени подправки, бял пипер, лют червен пипер (количеството на подправките е на око) и размесваме добре за да се овкусят месенцата отвсякъде. Заливаме с млякото и оставяме в хладилник за 6 часа.
Взимаме купа и сипваме брашното, добавяме му червен пипер, лют пипер, чесново брашно, бял пипер, лучено брашно. Овалваме добре пилешките месенца и ги пържим във фритюрник при температура 170-180 градуса в продължение на 20-25 минути. Оставяме ги да се подсушат в тавичка със салфетка на дъното. Поднасяме с любимата гарнитура и хладно винце. Наслаждаваме се на прекрасната хрупкавост и страхотния вкус.
Нужни продукти
1 пиле
500 гр. брашно
300 мл. високомаслено мляко
сол
черен пипер
сладък червен пипер
лют червен пипер (по желание)
бял пипер
сухи зелени подправки
чесново брашно (гранули)
лучено брашно
Нужно Време
подготовка
375
минути
готвене
30
минути
общо
405
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти