Имам байлъ на ани
Патладжаните се обелват и нарязват на колелца. Осоляват се и се оставят да престоят половин, един час да се отцеди горчилката. След това се пържат до златисто в сгорещено олио и се оставят върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Тиквичките също се нарязват на колелца и се пържат. След това по същия начин и картофите, нарязват се на колелца и се пържат.
Месото също се нарязва на филийки.
Морковите, чушките и лука се нарязват на шайби и се слагат с малко водичка на котлона да се задушат. Като изври водата се добавя малко олио. След това се добавят доматите (които предварително се обелват и нарязват на кубчета), добавяме и чесъна, нарязан на ситно и оставяме да къкри на котлона докато не изври водата от доматите.
В подходящ съд (тава или йенска тенджера) слагаме най-отдолу патладжаните, сипваме от соса, отгоре редим тиквичките, след това картофите, върху тях месото и заливаме пак със соса. Редим отново от патладжаните и върху тях нареждаме един ред домати нарязани на колелца. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и слагаме да се попече за около 30 минути в умерено загрята фурна.