Нужни продукти
3-4 патладжана
1-2 тиквички
2-3 картофа
4 домата
3 глави кромид лук
3 моркова
200 гр пушено месо (бут, бекон..)
4-5 скилидки чесън
олио
магданоз
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 100 минути
готвене 30 минути
общо 130 минути
Стъпки

Патладжаните се обелват и нарязват на колелца. Осоляват се и се оставят да престоят половин, един час да се отцеди горчилката. След това се пържат до златисто в сгорещено олио и се оставят върху кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
Тиквичките също се нарязват на колелца и се пържат. След това по същия начин и картофите, нарязват се на колелца и се пържат.
Месото също се нарязва на филийки.
Морковите, чушките и лука се нарязват на шайби и се слагат с малко водичка на котлона да се задушат. Като изври водата се добавя малко олио. След това се добавят доматите (които предварително се обелват и нарязват на кубчета), добавяме и чесъна, нарязан на ситно и оставяме да къкри на котлона докато не изври водата от доматите.
В подходящ съд (тава или йенска тенджера) слагаме най-отдолу патладжаните, сипваме от соса, отгоре редим тиквичките, след това картофите, върху тях месото и заливаме пак със соса. Редим отново от патладжаните и върху тях нареждаме един ред домати нарязани на колелца. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и слагаме да се попече за около 30 минути в умерено загрята фурна.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти