Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Може да пасирате изварата. Вместо майонеза можете да използвате зехтин.

Нужни продукти
500 г. извара
200 г. майонеза
1 ч.л. чубрица или босилек
1/2 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. кимион по желание
1 малка глава лук
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 60 минути
общо 75 минути
Стъпки

Нареждаме малката глава лук на ситно.

В голяма купа, прибавяме нарязания лук, изварата, майонезата, червения и черен пипер, джоджен, кимиона (ако използвате), както и солта на вкус.

Разбъркваме сместа, докато подправките не се разпределят равномерно.

Оставяме купата в хладилника за поне 1 час, за да може всички подправки да пропитат изварата.

Ако сместта е твърда, може да я разредите с малко прясно мляко или кисело мляко.

Сервирайте като мезе, украсено с кисели краставички, маслини, печени чушки, туршия и листенца магданоз.

Нарязваме лука на ситно и прибавяме останалите продукти. Разбъркваме сместа до равномерното разпределение на подправките.

Оставяме да престои в хладилника поне за 1 час. Вместо майонеза може да използвате зехтин, а ако сместта е твърда, разредете я с малко прясно мляко(или кисело мляко). Поднесете като мезе, украсено с кисели краставички, маслини, печени чушки, туршия и листенца магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти