Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Може да пасирате изварата.

Нужни продукти
500 г. извара
200 г. майонеза
1 ч.л. чубрица или босилек
1/2 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. кимион по желание
1 малка глава лук
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер
сол на вкус
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 60 минути
общо 75 минути
Стъпки

Нарязваме лука на ситно и прибавяме останалите продукти. Разбъркваме сместа до равномерното разпределение на подправките.

Оставяме да престои в хладилника поне за 1 час. Вместо майонеза може да използвате зехтин, а ако сместта е твърда, разредете я с малко прясно мляко(или кисело мляко). Поднесете като мезе, украсено с кисели краставички, маслини, печени чушки, туршия и листенца магданоз.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти