Нужни продукти
Картофи
Сметана
Черен пипер
Сол
Босилек
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 45 минути
общо 55 минути
Стъпки

Измийте картофите.

Увийте всеки картоф в алуминиево фолио, оформяйки го като бонбон.

Печете картофите във фурна до готовност, грубо 40 мин.

След изпичане, леко срежете картофите по дължина.

Стиснете картофите леко от двата края, за да се оформи цепнатина.

Пригответе смес от сметаната, черния пипер, солта и босилека.

Изсипете малко от сместа в цепнатината на картофа.

Поставете малка лъжичка вътре в цепнатината.

Поднесете картофите като гарнитура.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 картоф

Калории
220
Общо мазнини
8g
Наситени мазнини
5g
Холестерол
20mg
Натрий
180mg
Въглехидрати
37g
Фибри
4g
Захари
2g
Белтъци
4g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти