Това лично е моя рецепта която сама измислих много ще се радвам да дадете коментари за това дали ви е харесала :) Аз лично от 2 месеца готвя или се опитвам да готвя и вашите коментарчета ще са ми много полезни :) благодаря предварително . поздрави А.Кастильо
Картофите се нарязват и изпържват (не трябва да са хрупкави) със лука и се осоляват на вкус. Изчаквате да поизстинат и ги намачквате със вилица, но не прекалено, като пюре, но да не са и прекалено големи-средни. Това беше планката/пълнежа.
2-Взимате тестото и го разделяте на 3 еднакви топки. Взимате едната и с точилката, я разточвате, но да не е прекалено тънко около 1 см. След това взимате празната чаша и с натиск в/у тестото изрязвате кръгчета.
Всяко изрязано кръгче го пълните със сместа (слагате смес така, че да можете да прегънете на две и с пръстче и натиск да го запечатате, получава се като луна) и пържете в нагорещено олио и това е БЪРЗО, ЛЕСНО И НАЙ-ВЕЧЕ ВКУСНО!
Уважаема Кастильо, на тези тестени лучнички с пълнеж от картофи руснаците им казват &яуот;вареники&яуот; - ако са по-големи, или &яуот;пелмени&яуот; - на по-малките, а италианците - &яуот;равиоли&яуот;. И се правят с най-различни пълнежи - от кисело зеле, картофи, кайма, даже плодове - напр. вишни... Могат да се пържат или варят. Те представляват неотменна част от националните кухни на тези страни. Добавете в плънката от картофи някакви подправки - малко сол, чер пипер, малко извара или сирене, малко сметана, за да е по-пухкава и сочна плънката и по-богата на вкус. В руските кулинарни сайтове е пълно с рецепти за тези прекрасни вкусни тестени лунички - можете значително да разнообразите приготвяното от Вас блюдо . Те са отлично мезе за водка. Наздраве!
Благодаря много за коментара уважаема госпожо/госпожице Катрина,много се радвам за прекрасните идеи,които ми дадохте.Наистина не знаех,че това е руско или италианско ястие,наистина сама го измислих на шега докато бях сама във вкъщи и реших да го споделя със вас читателките на този страхотен саит.Ако знаете нещо друго подобно и лесно ще се радвам да го споделите или поне да ми кажете къде мога да го потърся.Благодаря предварително. Поздрави Александрина Кастильо