Коледни какаови сладки с целуфчена глазура
Захарта и олиото се разбиват добре
Към тях се добавят постепенно яйцата, водата, содата, какаото и брашното. Отначало се бърка с миксер, после се меси на ръка.
Оформя се гладко тесто, което се разточва на набрашнен плот с точилка на кора с дебелина 1 см, а може и по-дебели. Зависи как искате сладките. От кората се изрязват сладки с помощта на формички за сладки. Останалото тесто също се разточва и отново се режат сладки, така докато свърши.
Готовите сладки се подреждат в тавичка, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 6-10 мин, в зависимост колко искате да са меки
В купа се слагат белтъка, пудрата захар и лимоновия сок и се разбива до получаване на твърд сняг. С получената глазура, сладките се слепват две по две или се мажат с нея