Нужни продукти
За блата
3 Яйца
1 ч.ч Захар
3 суп.лъжици Прясно мляко
60гр Краве масло
1 ч.ч Брашно
3 суп.лъжици Какао
За намазване
1 ч.ч Шипково мармалад
400 гр Сладкарска сметана
3 суп.лъжици Какао
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 50 минути
общо 60 минути
Стъпки

Белтъците се разбиват на сняг. На няколко пъти се добавя захарта и разбиването продължава още няколко минути. Прибавят се разбитите жълтъци и затопленото мляко. Оборотите на кухненския миксер се намаляват и се добавя маслото (на стайна температура). След това много внимателно и бавно, лъжица по лъжица, се добавя брашното, което предварително сме смесили с какаото. Оборотите на миксера се намаляват на най-ниската степен.
Подходяща тавичка се застила с намаслена хартия за печене. Тестото се изсипва равномерно отгоре. Пече се в умерено загрята фурна до готовност (не повече от 15 минути).

Сметаната се разбива с какаото. Блата се вади от фурната, изчаква се няколко минути и се отлепва от хартията. Преди да е напълно изстинал го поставете върху леко влажна памучна кърпа, намажете го с шипковия мармалад и част от сметаната. Внимателно се навива на руло. След това се намазва обилно с останалата сметана. Отгоре се правят ивици с вилица.
По желание рулото може да се украси с плодове, настърган шоколад или пудра захар.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти