Нарежете тиквичките по дължина, като целта е да се получат приблизително рвни половини, след което издълбайте вътрешността им. Измийте отново тиквичките и ги поставете в тенджера, с вряла и подсолена вода, за около 5-6 минути. Трябва да омекнат леко, но не и да се разкашкат.
Нарежете на ситно издълбаната вътрешност, към нея прибавете нарязаните: домати, чушка, гъби и добавете към зеленчуците, 2-те яйца, сиренето, салама, малко сол и черен пипер за вкус, както и копъра. Разбъркайте хубаво.
След това за около 7 минути запържете сместа в малко масло или маргарин. Когато гъбите са готови, можете да дръпнете тигана от огъня. Напълнете със сместа издълбаните тиквички и ги покрийте с кашкавал или топ. сирене и ги запечете за няколко минути. Може да ги поднесете топли или студени. Подхождат си с бяло вино.
Добър апетит!
Нужни продукти
6 средни тиквички
2 домата
50 гр. салам или шунка
2-3 големи печурки или 5-6 по-малки
1 чушка
копър
50 гр. саламурено сирене
2 яйца
топено сирене или кашкавал
50 гр. мсло
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Сезонни рецепти