Нужни продукти
1 ч.ч. ориз
8 домата
3 с.л. олио
6 глави лук
200 гр. кашкавал
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
магданоз
сол
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 15 минути
общо 35 минути
Стъпки

Изчистваме лука и го нарязваме на ситно. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме лука. Прибавяме изчистения и измит ориз, наливаме млякото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. След като започне да изпуска пара от вентила, намаля ме температурата и варим ястието 6 мин.
Отваряме тенджерата и поръсваме ястието с настъргания кашкавал, наливаме разбитите яйца и подреждаме отгоре нарязаните на четвъртинки домати.
Затваряме отново тенджерата и варим 4 мин, след като започне да излиза пара от вентила. Поднасяме ястието със салата според сезона.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти