Надупени картофи на фурна
Картофите се ядат с обелките, не се белят.
Картофите се измиват и се нарязват наполовина, без да се белят.В тава се изсипва всичкото олио,поръсва се обилно и равномерно с шарената сол. Нарязаните картофи се захлупват с отрязаната част надолу върху олиото с шарена сол.
Пече се в загрята фурна, докато картофите получат златиста коричка от долу(около 40мин.). Изважда се тавата и се оставят картофите да поемат мазнината докато поизстинат. Добър апетит.
СТРАХОТНИ СА!
Наистина не очаквах да се получат толкова добре, отгоре се получи златиста коричка, а отдолу се запекоха много вкусно.:)
За цвят може да поръсите картофите с малко червен пипер ;) Пече се на не много силна фурна, за да омекнат картофите, а и да се получи златиста коричка отдолу :)
Това е направо разкошотия. Опитайте и ще видите.
Много стара и много вкусна рецепта :) Аз специално мажа тавата обилно с маргарин и не ползвам олио,натрошявам едно кубче зеленчуков бульон,поръсвам с мащерка и розмарин , и тогава нареждам картофите.Когато се опекат ги обръщам в плато и настъргвам сирене.Да Ви е сладко!!!