Белтъците се разбиват на сняг с 1 ч.ч захар и 1 ванилия.
От 1 л мляко се отделя 1 ч.ч., а останалото се претопля на котлона до толкова, че като си потопиш пръста да издържа.
Докато млякото се постопли, разбивате жълтъците с 1 ч.ч. захар, добавяте брашното, 1 ванилия, пакетчетата желатин, и отделената чаша мляко. Получената смес се прибавя към претопленото мляко. Вари се с непрекъснато бъркане до получаване на смес гъста като боза.
Дърпа се от котлона веднага, с помощта на миксер се добавят,  разбитите белтъци.
Получената смес се разделя на три равни части.
Едната част си остава, жълта.
Във втората се добавят смлените орехи.
А в третата се слага какаото.
В кексова форма се редуват: жълта смес, сместа с орехите и най-накрая сместа с какаото.
Държи се на студено докато стегне.
После внимателно се изважда от кексовата форма.
Да ви е сладко!!!
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 л прясно мляко                                
                            
                                                                                                            
                                
                                4 бр. яйца                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 ванилии                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 с.л брашно                                
                            
                                                                                                            
                                
                                4 пак. желатин                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 ч.ч. захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.ч. смлени орехи                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 с.л. какао                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        40
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        120
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        160
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Сезонни рецепти
                         
                            
                            
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
             
                        