Това е гръцко ястие, но съм сигурна, че това ще Ви хареса от колкото оригинала, защото на каймата слагат канела и няма толкова екзотика.
Сваряваме макароните в подсолена вода до полуготовност и охлаждаме.
Прибавяме яйцата едно по едно, кисело мляко и сиренето.
В тенджера сипваме зехтина, запържваме лука, каймата и другите съставки (които са по желание, но в къщи много го харесват заради богатия му вкус). Оставяме да се охлади.
В тава намазана с мазнина изсипваме 1/2 макарони (като преди това ги разбъркаме), изсипваме сместа с каймата и отгоре изсипваме другата 1/2 макарони.
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса (горен и долен реотан) докато се зачерви.
По желание може да настържете кашкавал или да залеете с яйце и кисело мляко (тези количества са за тава 28/40 и дълбока 6 см.)
Това НЕ е рецепта за пастицио, а някакво свободно съчинение на авторката,което лично на мен НЕ ми харесва и никога няма да го направя.Предпочитам класическото пастицио с канела в каймата и сос бешамел с малко индийско орехче
доста неща си си променила това не е рецепта на пастицио
точно така е истинското пастицио с изклучение на индииското орехче аз не го слагам но това е до вкуса на човека нека пишат изтиски рецепти или в заглавието да пишат че е тяхно измислено както моита торта РАФАЕЛО-ДЕСИ ИЛИ ДЕН И НОЩ ДЕСИ