Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 кг. пилешки гърди                                
                            
                                                                                                            
                                
                                10 с.л. олио                                
                            
                                                                                                            
                                
                                6 стръка зелен лук                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 скилитки чесън                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.л. настърган джинджифил                                
                            
                                                                                                            
                                
                                ЗА МАРИНАТА                                
                            
                                                                                                            
                                
                                4 с.л. соев сос                                
                            
                                                                                                            
                                
                                4 ч.л. нишесте                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол на вкус                                
                            
                                                                                                            
                                
                                ЗАЛИВКА                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 с.л. захар                                
                            
                                                                                                            
                                
                                6 с.л. вино                                
                            
                                                                                                            
                                
                                2 ч.л. оцет                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.ч. вода                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        60
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        10
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        70
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Месото се нарязва на дребно и се слага в разбитата марината за около 30 мин.
В съд се сипват 4 с.л. олио и се запържва овкусеното месо,
изцежда се от мазнината.
В същата мазнина се запържва зеления лук, чесъна и джинджифила, след това се прибавя и месото. В отделна купа се слагат съставките за заливката и останалата марината. Получената заливка се изсипва върху  месото и се вари до сгъстяване на соса.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Сезонни рецепти