Нужни продукти
1 кг. пилешки гърди
10 с.л. олио
6 стръка зелен лук
2 скилитки чесън
1 ч.л. настърган джинджифил
ЗА МАРИНАТА
4 с.л. соев сос
4 ч.л. нишесте
сол на вкус
ЗАЛИВКА
1 с.л. захар
6 с.л. вино
2 ч.л. оцет
1 ч.ч. вода
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 10 минути
общо 70 минути
Стъпки

Месото се нарязва на дребно и се слага в разбитата марината за около 30 мин.
В съд се сипват 4 с.л. олио и се запържва овкусеното месо,
изцежда се от мазнината.
В същата мазнина се запържва зеления лук, чесъна и джинджифила, след това се прибавя и месото. В отделна купа се слагат съставките за заливката и останалата марината. Получената заливка се изсипва върху месото и се вари до сгъстяване на соса.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти