Нужни продукти
1 пиле
200 гр. кашкавал
1 жълтък
100 гр. масло
200 гр. гъби
черен пипер
кимион
сол
1-2 с.л. брашно
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
15
минути
общо
55
минути
Стъпки
Пилето се сварява и се обезкостява, после в дълбок се разтапя маслото, слага се брашното и се бърка за да не стане на топчета, слага се жълтък и бульона от пилето, (2-3 ч.ч.) бърка се, докато стане на гъст сос, слага се и обезкостеното месо, половината от настъргания кашкавал, гъбите и подправките. Всичко се обърква и се изсипва в тавичка да се запече в предварително умерено загрята фурна, 10-15 мин., след това се слага останалия настърган кашкавал и се запича докато се разтопи. Добър апетит.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти