Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 пиле                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                200 гр. кашкавал                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                1 жълтък                                
                            
                                                                                                            
                                
                                100 гр. масло                                
                            
                                                                                                            
                                
                                200 гр. гъби                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                кимион                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол                                 
                            
                                                                                                            
                                
                                1-2 с.л. брашно                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        40
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        15
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        55
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Пилето се сварява и се обезкостява, после в дълбок се разтапя маслото, слага се брашното и се бърка за да не стане на топчета, слага се жълтък и бульона от пилето, (2-3 ч.ч.) бърка се, докато стане на гъст сос, слага се и обезкостеното месо, половината от настъргания кашкавал, гъбите и подправките. Всичко се обърква и се изсипва в тавичка да се запече в предварително умерено загрята фурна, 10-15 мин., след това се слага останалия настърган кашкавал и се запича докато се разтопи. Добър апетит.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти