Подправка за месо
Не уточнявам видовете месо, защото аз я ползвам винаги, независимо дали проготвям пилешко, телешко или свинско. Не съм пробвала да обработвам с нея заешко или дивеч.
Всички тези готови подправки се изсипват в купичка и много добре се размесват .
Така приготвената подправка е дълготрайна, можете да я съхранявате в бурканче и да я ползвате винаги, когато приготвяте месо.
Месото се нарязва на филии или на късчета, измива се добре и се наръсва обилно с подправката.
Оставя се да престои в хладилник поне два часа, но е още по-добре, ако престои една нощ .
Месото поема подправката заедно с остатъчната влага. Подлага се на топлинна обработка без да се измива.
Обработеното с тази подправка месо може да се пече, задушава, вари, пържи - резултатът винаги е един и същ : крехко и сочно, с извънредно нежен вкус месо.