За плънката:
Леко кипваме 1/3 от ориза към него прибавяме ситно нарязани - 1/3 от гъбите, луканката(сушеницата), и маслините. Осоляваме плънката, като и добавяме чубрица и малко черен пипер.
С така готовата плънка пълниме, вече изчистения шаран зашиваме го и го поставяме в омазнена тавичка. Покрай него поставяме останалия ориз, гъбите нарязани по на едро, рендосания домат и вода.Осоляваме и поръсваме с малко черен пипер.
Шарана го нацепваме по ширина и поставяме чушките нарязани на лентички (парче зелена парче червена), посоляваме малко. И печем.
Аз също я приготвих с малки промени -сложих праз вместо червен лук и много повече маслини и зелени и черни във цялата плънка.Домат изобщо не ползвах.Стана изключително вкусно!Аз не обичам пълнен шаран, но тази рецептата е невероятна!Препоръчвам!
Страxотна рецепта. Тази вечер иадоxме. Много вкусна бе6е
Благодаря за споделения вариант на рецептата. Със сигурност промените, които сте направили са придадоха допълнителен аромат и вкус на ястието. Очевидно е, че можем да играем със съставките и да експериментираме, за да създадем собствени вариации. Празът и маслините са чудесно допълнение към традиционната рецепта.