Пълнен заек II
Нужни продукти
1 заек
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
6 гъби
чубрица
черен пипер
сол
червен пипер
дробчето на заека
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
180
минути
общо
225
минути
Стъпки
Заека се осолява отвътре. Запържва се лука, слага се ориза и 1/2 ч.ч. вода, добавят се гъбите и нарязаните дробчета, когато ориза набъбне се маха от котлона и се овкусява.
Заека се пълни със сместа, зашива се с конец, намазва се с олио и червен пипер. Поставя се в тавата, залива се с 1 ч.ч. вода, завива се с фолио и се пече 3 часа.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти