Пълнени кошнички с дробчета по селски
В кошничките от палачинки може да поднасяте ястия и салати по ваша фантазия. Добър апетит
Палачинките:
Всичко се слага в купа и се бърка с миксера. Намазвате тигана с маргарин и пържите палачинките.
Когато са готови палачинките ги оставяте да изстинат. След това в загрята мазнина може и фритюрник пържете палачинките по следния начин: в по голям черпак поставяте палачинката и върху нея поставяте по малък черпак и притискате. Така притиснатата палачинка пържете в вече загрятата мазнина за около 1-2 минути. Вадите от черпака и поставяте върху кухненска салфетка. В зависимост от случая се правят и броя на кошничките.
Дробчета по селски:
Дробчетата се почистват и се измиват добре. Отцеждат се от водата. Пържат се в олио до готовност, изваждат се от мазнината и в нея се задушава нарязания на кръгчета лук. Добавят се нарязаните гъби и морков, нарязан на пръчици и се задушават заедно с лука. Поръсва се с червен пипер и се добавят нарязаните на едро печени чушки. Добавя се доматения сок или доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода. Добавят се и изпържените дробчета. Когато ястието поври към 5 мин се поръсва с магданоз. Готовия дроб се разпределя в кошничките от палачинки и се сервира.