Пълнено обезкостено пиле
За тази рецепта приготвям и гарнитура от картофки, които ги нарязвам като за чипс, овкусявам ги по желание, подмазвам тавичка с малко масло и редя ред от нарязания чипс, отгоре поливам с готварска сметана, малко топено сирене и пак ред картофи, пак сметана и сирене така да се получат 4,5 пласта, най-отгоре само сметана, покривам ги с фолио и ги пека около 25 мин, след като махна фолиото ги поръсвам с настърган кашкавал и отново ги запичам, след това се нарязват по желание и фантазия. Надявам се предложените рецепти да ви харесат :))) ПРИЯТЕН АПЕТИТ ВИ ЖЕЛАЯ :)))
Обезкостяваме пилето, посоляваме го отвътре и отвън, приготвяме плънката, като задушаваме, лука, морковите, гъбите, пушеното месо, добавяме ориза, малко червен пипер и подправките.
С готовата смес пълним пилето, зашиваме го, отгоре поливаме със сока на един лимон и го намазваме с меко масло и червен пипер и сол.
Слага се в дълбока тавичка за печене, налива се половин бира и
още толкова вода или бульон, покрива се с фолио и се поставя в загрята фурна, пече се около 1 час и 15 мин, но все пак зависи колко е голямо самото пиле, след пълната готовност, фолиото се маха и се запича още 10 минутки до порозовяване.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ ВИ ЖЕЛАЯ:)))