Ягодов чийзкейк без печене
• Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници.
• Прибавя се захарта и мекото краве масло.
• Отново се смила.
• Отделно в малка купа се разбива крема сиренето, заедно с пудрата захар с помощта на миксер.
• В друга купа се разбива сладкарската сметана.
• Прибавя се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето.
• Разбърква се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.
• В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.
• Отгоре се поставя ягодовият крем.
• Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.
• Отгоре се украсява с нарязани ягоди.