Нужни продукти за пазаруване

1 пиле
1 кг пресни домати /зимата консерва/
1 кг чушки - най-добре червени
3 скилидки чесън
100 гр. олио
магданоз
сол
черен пипер
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути

Стъпки

Пилето се нарязва на порции, посолява се и се поставя в тава в която сме сипали олиото и малко вода. Върху него се слагат чушките, поставя се във фурната на 200 градуса. След като се изпекат чушките се изваждат, а на тяхно място, върху пилето се поставят обелените и нарязани на кръгчета домати.
Като се опекат се изваждат, а пилето се връща обратно.
Доматите и обелените чушки се счукват и 10-15 минути преди да е готово пилето се връщат в тавата, като се разбъркват добре. Поднася се топло, като преди това добавяме /по желание/ скълцания чесън и го разбъркваме с лютиката. От опит знам, че чушките и домати, никога не стигат, а от месото почти винаги остава. Така, че чушки и домати може да слагате и в доста по-големи количества.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар