Брашното се пресява и се прави кладенче в средата. В него се слагат маята, захарта, солта и олиото. Разбърква се добре и постепенно започва да се добавя водата. Трябва да се омеси гладко тесто.
Готовото тесто се покрива с кърпа и се оставя да втаса. Когато е готово се размесва на набрашнен плот и се разделя на 10 топки.
Всяка топка се разточва на тънка питка и се изпича на тиган или сач от двете страни.
Магданоза, лука и рулцата от раци се нарязват на ситно, а яйцата се сваряват и настъргват.
На плота сложете две кърпи и върху всяка по една пита. Намажете ги със сметана и сложете от плънката. Може да я редувате както ви харесва. Процедирайте така, докато не ви свършат продуктите.
Така получените тортички навийте на рула, поставете в чинии и оставете да стегнат в хладилник за няколко часа
След като са добре охладени, нарежете на филийки и поднесете. Ястието е подходящо както за предястие, така и за основно