Нужни продукти
главата и опашката на сом, който тежи около 3-4 килограма
3 литра вода
1 голям морков
1 зелена чушка
3 средно големи глави кромид лук
два по- големи домата/ пресни или от консерва/
шепа ориз
черен пипер
суха чубрица
сух босилек
пресен магданоз
прясна целина
пресен девисил
сол на вкус
лимон или лимонена киселина/ не и оцет - от него бульонът помътнява/
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 35 минути
общо 45 минути
Стъпки

Сварете главата и опашката на сома, извадете ги и ги оставете да изстинат, а след това свалете месцето. В рибения бульон сложете нарязания кромид, чушката, парченцата домати, нарязаният на малки кубчета марков и ориза. Варете около 20 минути . Пуснете месото от рибата. Добавете чубрицата и джоджена и варете още 5 минути. Отстранете от огъня и наръсете чорбата с черния пипер, магданоза, целината и девисила. Консумирайте не много гореща.
Забележка: Всички изброени подправки са характерни за рибената чорба и не пропускайте нито една от тях, те правят истинския вкус. И ако чорбата се желира, когато изстине знайте, че сте я приготвили така, както трябва.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
31.05.2010 г. 07:50 Полезен 7

ТОВА Е ТЕХНИКАТА ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА РИБ.ЧОРБА,АКО ИМА И ЕДНА ЧИГИЧКА КЪМ СОМСКАТА ГЛАВА-ВКУСОТИЯ

ВЕНЕЛИН коментира
Подобни рецепти