![Салата от нахут с печен чесън и балсамова редукция](/files/thumbs/9/b/7/9b71d444e3f7f44ad09f6e5831b8d9aaa310c36b/1341916346__565_380.jpg)
http://magecreations.blogspot.com
Днес ще Ви представим една интересна лятна салата. Като за начало увиваме в алуминиево фолио главата чесън (неизчистена) и печем 30 минути на 180 градуса. След това изваждаме изпечените скилидки от обелките. Балсамовата редукция приготвяме, като загряваме балсамико оцета в тефлонов тиган или джезве, докато течността се редуцира на половина. Нарязваме доматите на полумесеци и печените чушки на ивици. Добавяме нахута, който може да бъде от консерва или предварително накиснат и сварен. Добавяме запечените скилидки чесън нарязани на флейки или цели. Накрая прибавяме балсамовата редукция, зехтина и сол на вкус и разбъркваме добре.Поръсваме с магданоз.
Добър апетит и наздраве!!!