Яйцето и захарта се разбиват с миксер за 5 минути. После се прибавят олиото, киселото мляко, с разбърканата в него сода, и ванилията. Всичко се разбърква с миксер.
После се сипва брашното и пак се разбива. От тази обща смес се отделя 1 ч.ч. и вътре се слага какаото и се разбърква.
В сместа без какаото се натрошават шоколадите на едро (например, както е едно парче на шоколада се чупи на две или се разрязва с нож) и се объркват с нея.
Сипва се предварително 1 с.л. олио във формичката за кекс и се размазва, след което се поръсва с брашно колкото да полепне, а останалото се изтръсква. Сипва се в тавата основната смес и след това сместа с какаото.
Предварително фурната се загрява на силно, а когато се сложи кекса се намалява до умерена температура. Проверява се дали е готов с клечка за зъби.
Нужни продукти
1 бр. яйце
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао на прах
200 гр. шоколад (2 шоколада)
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти
наистена е доста wкусно