Тази торта ми е спомен от детството, когато всяка Нова година всички се събирахме и я правехме. Сега, когато порастнах я правя отново, въпреки, че продуктите не винаги са едни и същи! Тортата е подходяща за всякакъв повод и върви с чаша бяло вино
Първата стъпка е от млякото, яйцата и брашното да се направи палачинкова смес и от тази смес да се изпекат палачинки.
След това палачинките се охлаждат. Кашкавалът се настъргва, както и сиренето. Доматите и краставицата се обелват, като обелките им се запазват за украса.
Нарязват се на полумесеци. Колбасите също се нарязват на полумесеци. Маслинките също се режат на две
След като палачинките и продуктите са готови- започва реденето на тортата. Първата палачинка се маже с майонеза, може и с лютеница и се слагат от останалите продукти по избор. Начинът на подреждане е изцяло ваша фантазия. Накрая, когато тортата е готова се намазва обилно с майонеза, покрива се с настърган кашкавал и с помощта на обелките, които си запазихме и малко маслини, нарязани на две половини. Украсата е фантазия. Аз съм написала Иван с маслини, защото е за мъжа ми, отстрани съм сложила розички от краставици с по една маслинка.
Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, а най-добре и една нощ