Нужни продукти
1 кръгъл хляб /питка/
200 гр. пълномаслен кашкавал
1/2 кг. извара
100 гр. краве масло
350 гр. маринована сьомга
2 ч.л. зрънца бял или зелен пипер
1 гл. бял лук
1 гл. червен лук
3-4 кисели краставички
1 връзка репички
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 ч.л. люта горчица
1 с.л. коняк
сол
червена люта чушка
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

Махнете горната кора на хляба – няма да ви трябва. Останалото разделете хоризонтално на 2 равни части.
Смесете изварата с настъргания кашкавал, посолете и прибавете нарязания бял лук и ситно нарязаната чушка.
В отделен съд размачкайте маслото, добавете пипера на зрънца, горчицата, коняка и малко сол.
Долната част на хляба намажете с получената смес, и покрийте с тънки резени сьомга.
Покрийте с останалия хляб и обилно и равномерно покрийте цялата торта с изварената смес.
Направете не много дълбоки разрези отгоре – да я разделите на 12 парчета.
Всяко от тях украсете с рулце от сьомгата, колелце червен лук, тънък резен краставичка. Наръсете отгоре с нарязания зелен лук и наредете колелца от репички и стръкчета магданоз.

Ето и една деликатна на вкус салата с морски дарове – известно е ,че те са един от мощните афродизиаци.
А изобилието от твърдо сварени яйца дава сигурност за по-нататъшното успешно завършване на любовната вечер.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти