
Тесто за пици, мекици, баници
Ako се замесва с прясна мая, трябва предварително, да я разтворите в топлото мляко и захарта и 1 с.л. захар, да изчакате да шупне и тогава да я сложите при брашното.
В дълбок съд се пресява повече от половината брашно,(ако е необходимо, когато замесите, за да не лепне по пръстите се добавя още брашно), прави се кладенче. Прясното мляко се затопля (не горещо) и се изсипва. Брашното се посолява, изсипва се маята, захарта, олиото, киселото мляко и яйцето. Омесва се меко тесто, и се оставя да втаса на топло, поне 30 минути, да удвои обема си.
Сбъркана е думата "разлива" с "размива". Извиняваме се за допуснатата грешка.
В рецептата пише че в прясното мляко се "разлива" маята и след това в брашното се изсипва маята????????????
az pravq pitsata s domashni produkti s domashen ketshyp i drygi.Az ne priemem riskove za moeto semeistvo!!!
Mnogo se izvinqvam, no probvah receptata...i mislq, 4e ne6to e obarkano v proporciite. Ni6to ne se polu4i.