Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Ako се замесва с прясна мая, трябва предварително, да я разтворите в топлото мляко и захарта и 1 с.л. захар, да изчакате да шупне и тогава да я сложите при брашното.

Нужни продукти
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. олио
2 с.л. кисело мляко
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая
1 кг. брашно
1 яйце
Нужно Време
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

В дълбок съд се пресява повече от половината брашно,(ако е необходимо, когато замесите, за да не лепне по пръстите се добавя още брашно), прави се кладенче. Прясното мляко се затопля (не горещо) и се изсипва. Брашното се посолява, изсипва се маята, захарта, олиото, киселото мляко и яйцето. Омесва се меко тесто, и се оставя да втаса на топло, поне 30 минути, да удвои обема си.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
20.05.2010 г. 19:08 Полезен 7

Mnogo se izvinqvam, no probvah receptata...i mislq, 4e ne6to e obarkano v proporciite. Ni6to ne se polu4i.

Светослава
Светослава коментира
04.11.2009 г. 08:59 Полезен 4

В рецептата пише че в прясното мляко се "разлива" маята и след това в брашното се изсипва маята????????????

яна
яна коментира
Подобни рецепти