Нужни продукти
500 мл. Вода
125 грама Масло
6 Яйца
250 г. Брашно
1 щипка Сол
За сиропа:
500 г Захар
2 ч.ч. Вода
1 прахче Ванилия
сок от 1 лимон
1 ч.ч Олио за пържене.
Нужно Време
подготовка
40
минути
готвене
30
минути
общо
70
минути
Стъпки
Водата завира и в нея се слагат солта и маслото. Брашното се прибавя постепенно и се бърка с дървена лъжица, да стане гладко тесто и сместа започне да се отлепва от съда.
Сваля се от котлона, изстива малко и се слагат едно по едно яйцата. Бъркането продължава, за да стане гладка хомогенна смес.
Приготвяне на сиропа:
Водата и захарта се сваряват. Накрая се слагат ванилията и лимоновият сок.
С шприц шприцоваме толумбичките и пържим в горещо олио, без да ги набождаме с вилица. Изваждаме толумбичките с решетъчна лъжица.
Готовите толумбички заливаме със студен сироп.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти