Торта Деси
Разделят се белтъци и жълтъци в 2 купи. В първата бием белтъците със солта и половината захар до сгъстяване.
Жълтъците разбийте отделно с останалата захар и съединяваме жълтъците с белтъците.
Бъркайте с дървена лъжица и малко по малко прибавете пресятото брашно с бакпулвера до получаване на хомогенна смес.
Накрая прибавете ванилия и сипете в намазана с масло и брашно тава. Сложете сладкиша за 15-20 мин. на 110-120 градуса загряна фурна.
Готовия блат се напоява със сока, след като изстине добре, а прасковите се режат на тънко и се редят на слънце. Набъбналия желатин се разтваря в останалия сок (загрят) и сладкишът се залива с желатина. Оставя в хладилника да стегне.