Нужни продукти
5 бр. яйца
5 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
5 бр. ванилия
[За сиропа]
1 компот от праскови
2 пакетчета желатин
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 60 минути
общо 105 минути
Стъпки

Разделят се белтъци и жълтъци в 2 купи. В първата бием белтъците със солта и половината захар до сгъстяване.
Жълтъците разбийте отделно с останалата захар и съединяваме жълтъците с белтъците.
Бъркайте с дървена лъжица и малко по малко прибавете пресятото брашно с бакпулвера до получаване на хомогенна смес.
Накрая прибавете ванилия и сипете в намазана с масло и брашно тава. Сложете сладкиша за 15-20 мин. на 110-120 градуса загряна фурна.

Готовия блат се напоява със сока, след като изстине добре, а прасковите се режат на тънко и се редят на слънце. Набъбналия желатин се разтваря в останалия сок (загрят) и сладкишът се залива с желатина. Оставя в хладилника да стегне.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти