Форма с диаметър 25 см се намазва с масло. Белтъците се разбиват на сняг, като се прибавя по малко от захарта до цялостното и поглъщане. Сместа се изсипва във формата.
Слага се във фурната загрята до 250 градуса. В момента на затварянето, тя веднага се изключва и не се отваря 5 часа.
В тенджера с дебело дъно се разбиват жълтъците със захарта. Добавя се сокът и настърганата кора на лимона.
За целта не се препоръчва алуминиева тенджера.
Бърка се на слаб огън до сгъстяване на крема.
Оставя се леко да изстине и се намазва върху блата.
Сметаната се разбива и с помощта на шприц се нанася така, че да образува квадратчета върху тортата. Отгоре се поръсва с разтопения шоколад.
Сервира се, след като е престояла 2-3 часа.
Нужни продукти
5 белтъка
2 и 1/2 супени лъжици захар.
За крема:
5 жълтъка
1 супена лъжица захар
сокът и кората на 1/2 лимон
75 гр. масло.
За гарниране:
3 с.л.сметана
1 пакетче ванилия
50 гр. черен шоколад.
Нужно Време
подготовка
345
минути
готвене
180
минути
общо
525
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти