Нужни продукти

1 малка тиква
250 гр. пудра захар
300 гр. орехови ядки
1 к.л. канела
1 ч.ч. мармалад от шипки или сливи
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути

Стъпки

Тиквата обелвате и нарязвате на парчета. Слагате я в тенджера с 1-2 кафени чашки вода и варите на умерен огън, докато омекне съвсем.
Смачквате я на пюре и се прибавяте захарта и смлените орехови ядки.
Разбърквате и държите на слаб огън до пълното изпаряване на течността, ако е нужно - например сте попаднали на по-водна тиква.
Половината от тиквената смес изсипвате в намазана с масло тортена форма.
Отгоре разстилате мармалада, а върху него слагате останалата тиквена смес.
Най-отгоре тортата наръсвате с канела и я оставяте да престои една нощ в хладилника, за да се стегне.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти