Ирина Ангелова
ЗА рецептата

Сладкарската сметана трябва да я разбиете, заквасената, може само да я разбъркате със захар на вкус ( може и без захар). Консумира се в същия ден.

Нужни продукти
6 белтъка
300 гр. захар
1 ч.л. натурално царевично нишесте
1 ч.л. оцет
1 ванилия
500 гр. сметана (заквасена, сладкарска)
300 гр. ягоди
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 90 минути
общо 120 минути
Стъпки

Белтъците се разбиват с миксер, сипва се 200 гр. захар по малко, когато станат на твърд сняг, се добавя още 100 гр. захар, продължаваме да бъркаме и добавяме смес от нишестето, ванилията и оцета.

Пече се върху хартия за печене, оформена на кръг или във форма, на 120 градуса 1 час и 30 мин.

Като изстине, се покрива със сметаната и се украсява с ягоди.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти