Тортиля
Аз не обичам да е много люто, за това не сложих люта чушка, но който обича може да сложи, като се нарязва на много ситно или направо за по-добър ефект се слага в чопър или се настъргва. Тортилята по принцип идва от Испанската кухня, а там храните им са по пиканти, но тук в България не сме свикнали с по лютата храна за това и аз не сложих точните съставки, но идеята е тази. Стахотно се получава на мен лично много ми хареса, но трябва да се яде топло,защото е по-вкусно и така се усеща повече аромата на ястието, който е страхотен.
Картофите се сваряват за около 10-15 минути, но не се остават до пълната им готовност (махат се от котлона, когато са още леко твърди, но не много).
Когато са готови се обелват нарязват се на шайби и полумесеци, след което в тиган се слага настъргания лук, нареждат се картофите, поръсват се със зехтина, червения пипер, розмарина, чесъна на прах, солта, кърито, черния пипер, след което като постоят известно време се разбърква, добавя се разбитото предварително яйце, след като тортилята е готова се поръсва със ситно смляна чубрица за перфектен завършек.