ЗА
рецептата
Може и без орехи.
Нужни продукти
1 пакет кори за баница
1 средна тиква
1 ч.ч захар
3 с.л. масло
50 г орехи
1 ч.л. канела
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
45
минути
общо
65
минути
Стъпки
Настъргваме тиквата.
Изцеждаме сока и го запазваме.
Загряваме тиган и слагаме маслото, тиквата, зaхарта, орехите и канелата.
Бъркаме до омекване на тиквата.
Разстиламе корите и намазваме със сместа. Завиваме и поставяме в тава, която е предварително намазана с мазнина.
Заливаме тиквеника със сока от изцедената тиква.
Печем на 220° до зачервяване.
Поръсваме с пудра захар по желание.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти