Нужни продукти
500 г зелен фасул ( може и консерва)
1 к. ч. олио
1 гл. лук
1 домат или 1 с.л.доматено пюре
1-2 с.л. брашно
1-2 скилидки чесън
1 к.ч. кисело мляко или прясно
1 яйце
1 морков
сол
Стъпки

Зеления фасул се измива, почиства се от краищата и се нарязва, поставя се в дълбок съд с вода, добавят се нарязания на ситно лук, целите скилидки чесън, настъргания домат, нарязания на ситно морков и сол и се оставя да ври докато омекне. Добавя се олиото и се прави застройка от разбитото яйце с киселото мляко и малко студена вода, след това се добавя и един черпак от бульона в който е врял фасула, с бъркане се изсипва към чорбата и се маха от огъня.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти