Фасул по селски
нужно време
130 минутипорции
5-6трудност
- -сготвиха
1Нарязваме лука на ситно и настъргваме моркова. След това запържваме лука и морковите в олиото. Докато се запържват прибавяме червения пипер и малко след това сваляме от котлона. Слагаме измития фасул и доливаме с вода.
Слагаме отново на котлона. Прибавяме солта, чубрицата, джоджена и доматите. Варим докато фасулът се свари.
Малко преди да свалим от котлона, загряваме малко олио и запържваме за секунди брашното. Прибавяме към фасула и след 10 мин. сваляме от котлона.
Сервираме топло с люта чушка отстрани на чинията :)
Добър апетит!
Отврат. Първо боба се кисне поне 2ч часа. После се сменя и водата. И на всичкото отгоре ако сложете солта в началото дълго варене ще падне...
Когато боба е накиснат от предния ден, по - бързо се сварява.