Нужни продукти
200 гр. гъби
480 гр. шунка
80 гр. масло
20 гр. брашно
40 гр. лук
40 гр. моркови
40 гр. керевиз
30 гр. бяло вино
дафинов лист
няколко зърна черен пипер
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Сварете гъбите и ги изцедете.

Пригответе соса, като сварите морковите, кервиза, лука, част от шунката, добавите дафиновия лист, черния пипер, солта и виното.

Запържете брашното в маслото.

Добавете полученият сос към запърженото брашно и бъркайте, докато сместа кипне.

Прибавете останалата нарязана шунка и задушените гъби.

Сервирайте соса топъл с месо, печено на скара или на фурна.

сготвих

Хранителни стойности

Размер на порцията: 1 порция

Калории
250
Общо мазнини
16g
Наситени мазнини
8g
Холестерол
60mg
Натрий
800mg
Въглехидрати
10g
Фибри
2g
Захари
3g
Белтъци
18g
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Още от този автор
Сезонни рецепти