Нужни продукти
2 яйца
1 ч.ч. свинска мас
1/2 пак. канела
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
5 с.л. мед
брашно
1 бр. млечен шоколад
2 с.л. олио
Стъпки

Яйцата и захарта се разбиват добре, прибавя се разтопената мас, канелата, медът и содата. При непрекъснато бъркане се сипва по малко брашно до получаване на не много твърдо тесто. Разточва се кора с дебелина 0,5 см. и с малка ракиена се изрязват меденки. Нареждат се в намаслена тава и се пекат в предварително загрята фурната 200 C до леко порозовяване. След изваждането и изстиване се потапят в шоколада до половината. Шоколадът се разтапя на водна баня и се слага 2-те с.л. олиото.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.12.2012 г. 11:09 Полезен 3

здравеи мелиса виж аз обичам канела и слагам малко повече 2 пакетчета ако искаш пробвай парво с едно после с две и прецени какти е по добре и на теб пожелавам успех да ви е сладко

desislavakoli коментира
Подобни рецепти