![Мусака с Домати и Мляно Месо](/files/thumbs/d/2/6/d26bbc57724cddab1da853e944fcaf9fc1fb0d63/2017-05-10-21-57-12-4dc7a591__565_380.jpeg)
Мусака с Домати и Мляно Месо
Мусаката може да се сервира чиста или с кисело мляко, защо не и поръсена със ситно нарязан магданоз.........въпрос на вкус :-P
![Стъпка 1](/files/thumbs/b/b/6/bb6822885c9053ed75a01565bf16a1647c66e435/2017-05-10-19-59-01-5e3da1df__250_150.jpeg)
Картофите се обелват и измиват след което се нарязват на дребни кубчета.
![Стъпка 2](/files/thumbs/2/c/5/2c50ac30832b9f3591acab0e18bf03fc3e8e5d92/2017-05-10-20-14-51-e6f44dbd__250_150.jpeg)
Мляното месо ( може да използвате и кайма, но препоръчваме за тази рецепта да ползвате мляно месо) се запържва до златисто . Съвсем леко лука може да се задуши в малко мазнина без да се оставя да прегаря, това ще придаде по-богат вкус на ястието.
![Стъпка 3](/files/thumbs/1/f/9/1f9ec8e583c3db5b0cdeaa73dfba3b9f1cd66573/2017-05-10-20-22-09-73996ef8__250_150.jpeg)
В тавата в която ще печем мусаката изсипваме вече нарязаните и измити картофи, добавяме и запържената кайма и лука. През това време вече можем да пуснем фурната на 250 градуса да загрява или на 230 градуса, ако готвим на вентилатор.
![Стъпка 4](/files/thumbs/1/3/d/13d5957291a8fefe192dab0a30ba3f0a3a372d4d/2017-05-10-20-23-24-145336a3__250_150.jpeg)
Към вече поставените в тавата картофи, каймата и лука добавяме, подправките и доматеното пюре, допълваме с вода за предпочитане топла (докато не покрием около един сантиметър продукти)
![Стъпка 5](/files/thumbs/8/5/d/85d6085995eeeac55278502924a4a52b443af696/2017-05-10-20-25-38-f6810abd__250_150.jpeg)
Объркваме всичко хубаво за да се получи равномерно разпределение на продуктите и поставяме тавата във вече загрятата фурна.
![Стъпка 6](/files/thumbs/d/4/9/d49dc8d57eab7b6fee596ff9443288e3c27d46aa/2017-05-10-20-25-48-f3c26a0d__250_150.jpeg)
Печем около 90 мин. на 230 - 250 градуса в зависимост от режима, на който сме включили фурната.
![Стъпка 7](/files/thumbs/4/d/0/4d011c43158c39397f1625c48b892f50e681a72a/2017-05-10-21-35-35-434d0992__250_150.jpeg)
След като мусаката е готова и картофите омекнат идва време за заливката.
![Стъпка 8](/files/thumbs/c/0/d/c0deab5a636516b39cdd310a599b037378ddb9d8/2017-05-10-21-31-06-cd585ff6__250_150.jpeg)
В съд поставяме киселото мляко, яйцата, брашното и шипката сол и разбиваме до пълното смесване на съставките.
![Стъпка 9](/files/thumbs/2/9/6/296bb391e92528215d235ca7eeb5f85a1b81f87c/2017-05-10-21-35-43-39c3f669__250_150.jpeg)
Вече готовата заливка разливаме равномерно върху мусаката.
![Стъпка 10](/files/thumbs/4/8/0/4808ed69136c1d5258fe897febb1e0393791de5c/2017-05-10-21-35-51-cf5ea8f9__250_150.jpeg)
След като покрили добре мусаката със соса връщаме за допичане във фурната, и печем докато заливката не придобие златист цвят.
![Стъпка 11](/files/thumbs/c/8/7/c871709590536c07742e05b9470b1a4e2f56e31f/2017-05-10-22-12-21-6a99927c__250_150.jpeg)
Ето готова е за ядне! Както казах може да сервираме с кисело мляко :-) Да ви е сладко, а в коментарите очаквам вашите оценки и препоръки
Мусаката е супер вкусна ;-)