Ориз с пилешко по френски
Нужни продукти
1 чаена чаша ориз
4 пилешки пържоли
300 гр. гъби
300 гр. готварска сметана
100 гр. чисто масло
черен пипер
червен пипер
сол
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
15
минути
общо
60
минути
Стъпки
Сваряваме ориза с малко сол, след това запържваме месото в половината чисто масло тиган.
За соса:
В малка тенжерка поставяме останалото чисто масло и запържваме гъбите, след което слагаме сметаната, сол на вкус и черен пипер. Слагаме част от сваренят ориз за 1 порция в чиния, а отгоре нарязаната на кубчета пържола. Заливаме със сметановият сос с гъби. Консумира се топло.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти