ЗА рецептата

Готвенето като страст и въображение...

Нужни продукти

150 гр. брашно
2 с.л. ленено брашно
100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
2 бр. яйца
2 бр. пилешки бутчета
3 с.л. майонеза
2 с.л. кисело мляко
1/2 бр. айсберг салата
1 връзка зелен лук
маслини каламата
бейби царевички
къри и червен пипер
сол и бял пипер
зехтин и сух чесън
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути

Стъпки

За приготвяне на палачинките сложете в блендер бялото брашно, лененото брашно, яйцата, прясното мляко и водата.
Блендирайте до получаване на гъста смес (като боза). Овкусете със сол и къри.
Изпържете палачинките и ги оставете да изстинат.
През това време сварете пилешките бутчета.
Обезкостете ги и накъсайте на малки парченца.
Нарежете бейби царевичките на кръгчета. Почистете маслините и ги нарежете на ивици.
В загрят тиган с малко зехтин запържете пилешкото месо до почервеняване. Добавете царевичката, маслините и малко червен пипер.
Овкусете със сол и бял пипер. Пригответе соса като смесете майонезата, киселото мляко, сухия чесън и сол на вкус.

Нарежете зеления лук на ситно и айсберга на ивици.
Във всяка палачинка разпределете от плънката с пилешкото месо, айсберга и полейте с малко от соса и отгоре добавете малко зелен лук. Завийте палачинката и поднесете.

Добър апетит!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти