Орехови локумки
Вместо локум, може да сложите плодово сладко.
В дълбок съд смесете млякото, захарта, разтопената мас (масло),яйцето, объркайте и добавете брашното. Замесете меко тесто. Разделете го на няколко топки, и ги оставете в хладилника за 1 час.
От всяка топка разточете кора с дебелина около 3 мм, наръсете с нарязаните орехи и ги притиснете, леко с точилката да потънат в тестото, обърнете кората, така, че орехите да са отдолу.
Нарежете с форма или чаша кръгчета.
В единия край на сложете парченце локум и навийте на рулце. Наредете ги в намаслена тавичка.
Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса, до порозовяване. Веднага, след като ги извадите, поръсете обилно с пудра захар.