
Паниран хек
Нужни продукти
Около 600 г. филета от хек
За панировката:
2 яйца
лимонтозу – на върха на ч.л.
2 – 3 с.л. ракия
2 – 3 с.л. брашно
чер пипер
сол на вкус
Нужно Време
подготовка
20
минути
готвене
20
минути
общо
40
минути
Стъпки
Белтъците се отделят и заедно с лимонтозуто се разбиват на сняг. Към жълтъците в друг съд се прибавят 2 – 3 с.л. вода, сол, пипер и ракията и се разбиват добре. След това се прибавя брашното. Към тази смес постепенно с лъжица се прибавят белтъците и леко се объркват.
Нарязаният на порции хек се панира в сместта и се пържи до златисто в голямо количество сгорещено олио.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти