Пиле в подправки и зелев лист
                                    ЗА
                                    рецептата                                
                                Приготвяла съм рецептата и с друго месо и също става много вкусно, но тогава трябва да се съобразявате с времето за варене, което е в зависимост от вида на месото.
                            Нужни продукти                        
                        
                                
                                1 пиле                                
                            
                                                                                                            
                                
                                цели зелеви листа                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 чаена чаша олио                                
                            
                                                                                                            
                                
                                сол на вкус                                
                            
                                                                                                            
                                
                                червен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                черен пипер                                
                            
                                                                                                            
                                
                                риган или мащерка                                
                            
                                                                                                            
                                
                                босилек                                
                            
                                                                                                            
                                
                                джоджен                                
                            
                                                                                                            
                                
                                1 ч.ч. вода                                
                            
                                                                                                            
                                
                                3 с.л. бяло вино                                
                            
                                                                            Нужно Време
                            
                                    подготовка
                                    
                                                                        15
                                    минути
                                
                            
                                    готвене
                                    
                                                                        40
                                    минути
                                
                            
                                    общо
                                    
                                                                        55
                                    минути
                                
                            Стъпки
                        Нарежете пилето на порции. Вземете всяка една от тях и потопете в купичка, в която сте приготвили марината от олиото, солта, черния пипер, червения пипер, ригана /мащерката/, босилека и джоджена. Завийте месото в зелев лист и наредете сърмите в тенджера под налягане, плътно една до друга, като предварително на дъното сте сипали малко олио. Отгоре полейте с виното и водата и ги сварете в продължение на не по- малко от 40 минути.
Mнения на кулинари
                                                    
                                добави коментар                            
                        
                                                    Подобни рецепти
                        Още от този автор
                        Сезонни рецепти