Маргарита Димитрова гр. Червен бряг, обл. Плевенска
ЗА рецептата

Приготвяла съм рецептата и с друго месо и също става много вкусно, но тогава трябва да се съобразявате с времето за варене, което е в зависимост от вида на месото.

Нужни продукти
1 пиле
цели зелеви листа
1 чаена чаша олио
сол на вкус
червен пипер
черен пипер
риган или мащерка
босилек
джоджен
1 ч.ч. вода
3 с.л. бяло вино
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути
Стъпки

Нарежете пилето на порции. Вземете всяка една от тях и потопете в купичка, в която сте приготвили марината от олиото, солта, черния пипер, червения пипер, ригана /мащерката/, босилека и джоджена. Завийте месото в зелев лист и наредете сърмите в тенджера под налягане, плътно една до друга, като предварително на дъното сте сипали малко олио. Отгоре полейте с виното и водата и ги сварете в продължение на не по- малко от 40 минути.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти