Нужни продукти

3 яйца
50 гр маслини
1 глава кромид лук (червен)
1 домат
200 гр кашкавал
3-4 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
5–6 стръка копър
1/2 ч.ч. брашно
4 тиквички (800 г)
риган
босилек или розмарин (по желание)
Нужно Време
подготовка 50 минути
готвене 15 минути
общо 65 минути

Стъпки

1. Блатът се приготвя, като тиквичките се обелват, измиват се и се настъргват. Поставят се в гевгир или цедка, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 20 минути. След това се притискат с лъжица или длан, за да се отцедят напълно.

2. Яйцата се разбиват с брашното и се смесват с добре отцедените тиквички и накълцания копър. Сместа се разпределя в намаслена и набрашнена тава. На тънка струя се полива зехтинът.

3. Блатът се пече в силно загрята фурна при температура 220 градуса около 10 минути.
4. Плънката се приготвя, като доматът и лукът се нарязват на шайби, маслините се почистват от костилките, а кашкавалът се реже на едри кубчета.

5. Запеченият вече блат се изважда и върху повърхността му се разпределят кубчетата кашкавал. Покрива се с шайбите лук и домати, поръсва се с подправките. Отново се запича за около 15 минути при температура 180 градуса. Изпечената пица се украсява с маслините и се сервира.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти