Пилешки гърди с гъбен сос
ЗА
рецептата
Може и с пилешки бутчета, ако решите може да ги обезкостите.
Нужни продукти
1 тарелки пилешки гърди
4 с.л. соев сос
галета
1 с.л. краве масло
2 яйца
олио
50-100 гр. гъби
1 ч.л. лимонов сок
черен пипер (на вкус)
сол (на вкус)
1 ч.л. захар
Стъпки
Пилешките гърди се намазват със соевия сос и се оставят да престоят 1 час. След това се посоляват. Яйцата се разбиват, като се добавя захарта. Гърдите се овалват в яйцето и галетата, след което се пържат до златисто ( около 10 - 15 минути).
Приготвяне на соса:
Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в олио (около 15 минути). Добавя брашното и се разбърква докато попие олиото. Добавя 300 мл. топла вода като се бърка постоянно. Сосът ври 30 минути, като се бърка често за да не загори. След това се посолява, добавя се черен пипер и лимоновия сок.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Съжелявам обърках заглавието, тъй като преди малко я правих, но с бутчета ;(