Нужни продукти
500 гр боквурст (5 вурста)
1 връзка зелен лук
250 гр чери доматчета
1 консерва ананас
1 консерва мандарини
2 с.л. масло
400 мл. зеленчуков бульон
1 с.л. нишесте
1/2 кофичка сметана
Сол на вкус
Нужно Време
подготовка
10
минути
готвене
20
минути
общо
30
минути
Стъпки
Изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно зеления лук и чери доматчетата. Изваждаме плодовете от консервите и оставяме да се отцедят. Нарязваме вурстовете на малки парченца, загряваме маслото. Запържваме леко парчетата и ги изваждаме от тигана. В мазнината слагаме лука и парчетата ананас да се запържат за около 5 мин. Добавяме зеленчуковия бульон и го оставяме да заври. Хубаво разбъркваме нишестето със сметаната и ги изсипваме в соса, за да се сгъсти. Добавяме наденичките, доматчетата и мандарините и загряваме още един път. Подходяща гарнитура към гулаша е оризът.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти